فردریک وینسلو تیلور (Ferdrick Winslow Taylor)
متولد 1856 در فیلادلفیا آمریکا. وی در امتحان ورودی وکالت دانشگاه هاروارد پذیرفته شد ولی ترجیح داد وارد صنعت شود. وی دوره 4 ساله کارآموزی مهندسی مکانیک را در کارخانه فولادی میدوال گزراند و پس از مدت اندکی به عنوان رئیس مهندسی این کارخانه منصوب شد. وی درسال 1883 مهندسی مکانیک خود را از انستیتو تکنولوژی استیون دریافت کرد. وی سال ها به عنوان اولین مهندس مشاور مدیریت در کارخانجات مختلف مشغول به کار شد. درسال 1906 دکترا افتخاری علوم را از دانشگاه پنسیلوانیا دریافت کرد. وی درسال 1911 کتاب اصول مدیریت علمی خود را که به عبارتی نخستین و معروفترین کتاب مدیریت علمی تاریخ است منتشر کرد.
اصول مدیریت علمی تیلور که بر پایه شناخت و مطالعه اجزای هر کار، زمانسنجی استاندارد، افزایش بهرهوری تولید از طریق بهبود نحوه انجام کارها و تدوین سیستم صحیح حقوق و پاداش و نیز بهبود در چگونگی خط تولید به طور مبسوط تری در بخش اصول و مکاتب مدیریت همین حوزه توضیح داده شدهاند.
اصول و فلسفه فکری تیلور توسط کارخانجات و شرکتهای مختلفی مورد استفاده قرار گرفتند که شاید مشهورترین آنها “هنری فورد” در کارخانه اتومبیلسازیاش باشد که خود سرآغاز عصر تولید انبوه و یکی از عوامل مهم پیشرفت بشر در قرن گذشته بود.
وی برنده مسابقات تنیس و گلف نیز بود. او درسال 1915 از دنیا رفت.
کلیدواژه شهرت: مدیریت علمی(معروف به پدر مدیریت علمی). یکی از سه چهره اصلی مکتب کلاسیک مدیریت
—————————————————————————————————————
ماکس وبر(Max Weber)
متولد 1864 در ارفورت آلمان. دارای دکترای حقوق از دانشگاه هایلدربرگ آلمان.
وبر که به همراه تیلور و هنری فایول یکی از سه چهره اصلی مکتب مدیریت کلاسیک است تفکراتی سفت و سخت و نظاممند بهمراه اعمال قدرت و رعایت بوروکراسی اداری(منطبق بر فرهنگ آلمان اون زمان) داشت. تفکرات او در بخش مکاتب مدیریت توضیح داده شده است. بهرحال وبر نیز یکی از تاثیرگذارترین افراد در دنیای مدیریت بود.
وی در سال 1920 از دنیا رفت.
کلیدواژه شهرت: بوروکراسی اداری. قدرت مدیریت در سلسله مراتب و ساختاری مشخص. یکی از سه چهره اصلی مکتب کلاسیک مدیریت
—————————————————————————————————————
هنری فایول (Henri fayol)
متولد سال 1841 در استانبول. البته وی فرانسوی بود ولی چون پدرش یکی از مهندسان مکانیک سازنده پل گالاتا در استانبول بود، در آنجا بدنیا آمد. وی مهندسی معدن خود را از یک آکادمی در سنت اتین فرانسه دریافت کرد و در گروه معدنی و فلزات یک شرکت فرانسوی مشغول بکار شد که تقریبا اکثر تجارب کاری وی در همین گروه صنعتی بود. برخی از تحولات ساختاری وی در این شرکت که بعدها به عنوان اصول فایول منتشر شد شامل موارد زیر است:
- تهیه برنامههای سالانه و ده ساله
- تهیه نمودارهای ساختار سازمانی برای جاری سازی نظم و انضباط کاری
- برقراری جلسات منظم مدیریتی برای ایجاد هماهنگی
فایول 14 اصل را برای مدیریت کارا پیشنهاد کرد که به اصول مدیریت اداری فایول مشهور شد. (پیتر دراکر از همین اصلها برای پایهگذاری اصول خودش استفاده کرد). این اصول در بخش مکاتب مدیریت بیشتر توضیح داده شدند ولی کلا میتوان اصول فایول را به نظم و انضباط بخشیدن به کارها و اختیارات و مسائلی از این قبیل خلاصه بیان کرد.
بهرحال فایول بهمراه تیلور و ماکس وبر یکی از سه چهره اصلی مکاتب اولیه و کلاسیک مدیریت است.
وی در سال 1925 از دنیا رفت.
کلیدواژه شهرت: مدیریت اداری. ارکان وظایف مدیریت(POSDCORB). یکی از سه چهره اصلی مکتب کلاسیک مدیریت
—————————————————————————————————————
فرانک و لیلیان گیلبرت (Frank & Lillian Gilbert)
فرانک گیلبرت متولد سال 1868 در فیرفیلد آمریکا. وی دارای دکترای مدیریت و روانشانسی بود. همچنین در کار ساخت و ساز بود و همسر وی یعنی لیلیان گیلبرت دارای دکترای مدیریت بود. علت اینکه همیشه اسم این دو نفر با هم آورده میشود این است که یک موسسه مشاوره مهندسی به نام خودشان راه اندازی کردند.
هرچند گیلبرت همکاری بسیار زیادی با تیلور داشت اما یک تفاوت تفکری اساسی با وی داشت و آن هم این بود که بر عکس تیلور که سمبل ساعت زمان سنجی برای افزایش سرعت کار بود، گیلبرت برروی حرکات انسان و چگونگی انجام راحتتر و بهتر آن تمرکز داشت. کلا گیلبرتها را میتوان بنیانگذار دانش ارگونومی هم دانست.
فرانک در سال 1924 و لیلیان در سال 1972 از دنیا رفتند.
کلیدواژه شهرت: زمانسنجی و حرکتسنجی. اولین موسس جامعه مدیریت علمی
—————————————————————————————————————
التون مایو (Elton Mayo)
متولد 1880 در استرالیا. وی دارای مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه آدلاید و نیز دکترای فلسفه در دانشگاه کویینزلند بود. وی استاد دانشگاه پنسیلوانیا و هاروارد نیز بود.
التون مایو و تحقیقات معروف او در کارخانه هاثورن به تنهایی عامل شروع یکی از مکاتب مدیریتی و پایان دوران مکاتب کلاسیک مدیریت بود.
ماجرای آزمایش هاثورن در بخش مکاتب مدیریت توضیح داده شده است. در یک کلام التون مایو معتقد بود کارگران بر اساس احساسات و عواطف خود در محیط کار عمل میکنند. بنابراین اگر مدیران با کارگران با احترام و به نیازهای اجتماعی و شخصی آنها توجه و رفتار کنند، نتایج بهتری بدست می آید.
پس از این تحقیقات نگاه دنیای مدیریت و کسب و کار به پرسنل تغییر کرد و بحث منابع یا سرمایههای انسانی شروع شد. طبیعتا التون مایو از جایگاه ویژه ای در دنیای مدیریت برخوردار شد.
وی درسال 1949 از دنیا رفت.
کلیدواژه شهرت: پدر مدیریت منابع انسانی. تحقیقات معروف هاثورن. آغازگر مکتب مدیریت منابع انسانی.
—————————————————————————————————————
پیتر دراکر (Peter Drucker)
پیتر دراکر متولد سال 1909 در وین اتریش است. او دارای دکترای حقوق بینالملل از دانشگاه فرانکفورت. استاد سیاست و فلسفه در کالج بنینگتن آمریکا و نیز استاد تمام مدیریت در دانشگاه نیویورک. او یکی از اولین دوره های MBA را در سال 19711در دانشکده مدیریت دانشگاه کلارمونت (که بعدها به مدرسه مدیریت پیتر دراکر نامیده شد) راه اندازی کرد.
واقعا به سختی میشود اندیشههای پیتر دراکر را به طور خلاصه ذکر کرد. تقریبا هر جایی که به مباحث مدیریت برخورد میکنیم، جملات پیتر دراکر به نوعی فصلالخطاب و مرجع است. فقط میتوان گفت که خیلی از مفاهیم امروزه مدیریت از جمله”مشتری مداری”، “در نظر گرفتن کارکنان به عنوان اصلیترین سرمایه”، “ارتباط تنگاتنگ اقتصاد و علوم اجتماعی و مدیری” و بسیاری مفاهیم کلیدی مدیریت همگی بر پایه نظریات پیتر دراکر بنا شدند.
او مدال آزادی ریاست جمهوری آمریکا، مدال خدمات عمومی اتریش، مدال افتخار علوم ژاپن، بالاترین نشان افتخاری دانشگاه نیویورک، و نیز25 دکترای افتخاری از دانشگاههای کشورهای آمریکا، انگلستان، چک، اسپانیا، بلژیک و سوئیس برخی از افتخارات این بزرگ مرد تاریخ مدیریت است. همچنین کتاب “تمرین مدیریت” وی که در سال 1954 منتشر گشت به عنوان سومین کتاب تاثیرگذار بر علم مدیریت در طول تاریخ انتخاب گشت. تاکید اصلی وی در این کتاب بر مشتریمداری و فرهنگ آن متمرکز است.
وی در سال 2005 در کالیفرنیا از دنیا رفت.
کلیدواژه شهرت: پدر علم نوین مدیریت در بعد از جنگ جهانی دوم.
—————————————————————————————————————
ایگور آنسوف (Igor Ansoff)
متولد 1918 در روسیه. درسال 1936 به آمریکا مهاجرت کرد. دارای دکترای ریاضی از دانشگاه براون آمریکا. یکی از مدیران ارشد شرکت هواپیمایی لاکهید. وی در سال 1953 به عنوان استاد رشته مديريت صنعتي انستيتو فناوري كمبريج در پيتسبورگ منصوب شد. در سال 1965 کتاب “استراتژی سازمان” که یکی از کتب مرجع مدیریت استراتژیک است را نوشت. وی اولین کسی است که به مفهوم مدیریت راهبردی سازمان اشاره کرد. شاید بتوان آنسف را پدر تفکر استراتژیک نامید.
آنسف معتقد بود که به طور کلی وقایع پیشبینی پذیر هستند و از تجزیه و تحلیل مدیریت عملیات سازمان میشود استراتژیها را تهیه کرد.
وی در سال 2000 با اخذ مدرك معتبر استاد ممتاز از دانشگاه بين المللي ايالات متحده آمريكا بازنسشته شد. وی در سال 2002 در شهر سن دیگو از دنیا رفت.
کلیدواژه شهرت: مدیریت راهبردی (استراتژیک)
—————————————————————————————————————
کریس آرجایریس (Chris Argyris)
متولد سال 1923 در شهر نوارک نیوجرسی آمریکا. دارای مدرک کارشناسی روانشناسی از دانشگاه کلارک، کارشناسی ارشد در روانشانسی و اقتصاد از دانشگاه کانزاس و دکترای رفتارسازمانی از دانشگاه کرنل. در سال 1960 کتاب “درک رفتار انسانی” را نوشت. این کتاب یکی از مبانی اولیه علم رفتار سازمانی به شمار می آید. استاد دانشگاههای ییل و هاروارد.
وی نظریه پرداز و دانشمند علوم رفتاری در مدیریت است. پایه و اساس تفکرات وی بررسی و درک رفتار کارکنان در سازمان بود. از نظر آرجایریس، چالش در این نیست که برنامههای انگیزشی در سازمان اجرا شود بلکه کافی است به تشخیص ظزفیت ها و توانایی های روانی فراگیری کارکنان بپردازیم و نسبت به برانگیختن این انگیزهها اقدام کنیم. وی آموزش را پایه و اساس انگیزشی سازمان میداند چون معتقد است فراگیری مهمترین انگیزه کارکنان می باشد.
آرجریس در ادامه کارش خیلی برروی مبحث مدیریت دانش (Knowledge Management) تأکید و تمرکز کرد.
وی در سال 2013 از دنیا رفت.
کلیدواژه شهرت: رفتار سازمانی
—————————————————————————————————————
راسل ایکاف (Russell L. Ackoff)
بسیاری از اندیشمندان دنیای مدیریت معتقدند که در میان معاصران هیچکس به اندازه ایکاف بر اندیشههای مدیران تاثیر نگذاشته است. در یک کلام میتوان ایکاف را یکی از بزرگترین فیلسوفان مدیریت (دارای نظریات فلسفی در مدیریت) دانست. برخی هم از او به نام مرد رنسانس یاد میکنند.
وی متولد سال 1919 در فیلادلفیا آمریکا است. وی استاد علوم مدیریت دانشگاه پنسیلوانیا بود. همچنین در سال های 1989 تا 1995 استاد بازاریابی دانشکده واشنگتن بود. ایکاف در سال 1941 در رشته معماری فارغالتحصیل شده و در سال 1947 دکترای فلسفه را از دانشگاه پنسیلوانیا گرفت. نویسنده بیش از 22 کتاب مرجع و باارزشی مدیریتی از جمله (احیای اقتصاد غرب، برنامهریزی تعاملی و طرح آرمانی) بود. نویسنده بیش از 200 مقاله علمی. رییس پیشین جامعه تحقیق در عملیات آمریکا بوده است.
دارای دکترای افتخاری از دانشگاههای: لنکستر انگلستان، واشنگتن، نیوهاون، پونتیفیکا پرو، لینکلن شایر و هامبرساید انگلستان و همچنین عضو آکادمی علوم طبیعی روسیه.
در سال 2000 به افتخار وی، مرکز ایکاف را برای مطالعات سیستمهای پیچیده در دانشگاه پنسیلوانیا تاسیس کردند.
وی در بیش از 350 شرکت و 75 آژانس دولتی در آمریکا و سایر نقاط جهان تجربه، تحقیق، مشاوره یا آموزش داشته است.
وی بنيانگذار «رويكرد انقلابي در برنامه ريزي» و نظريه پرداز «برنامه ريزي تعاملي» است. ایکاف بر اين باور است كه «برنامه ريزي تعاملي» ابزاري براي كنترل تغيير و آثار آن و افزايش سرعت سازگاري با دگرگوني هايي است كه قادر به كنترل شان نيستيم. اين تغييرات، پيوسته از عصر ماشين تا عصر كنوني – كه او آن را «عصر سيستم ها» مينامد – ادامه داشته. انديشه برتر در عصر ماشين كه به مدت 400 سال بر دنياي غرب حكومت كرد، «تفكر تحليلي» مبتني بر تجزيه و تحليل بود. در حالي كه تفكر نوين، «تفكر تركيبي» است كه در آن، تمامي روابط متقابل اجزا يك سيستم در قالب كليت و تماميت سيستم ديده ميشود، بدون آنكه اجزاي مستقل آن به صورت انفرادي و جدا از سيستم، معنا داشته باشد. در اين نوع رويكرد فكري، شناخت از كل به جزء پيش ميرود و نوعي «كل نگري» حاكم مي شود.
در کل ایکاف یکی از پیشبرندههای تفکر سیستمی است.
وی درسال 2009 از دنیا رفت.
کلیدواژه شهرت: فلسفه مدیریت، تفکر سیستمی و برنامهریزی تعاملی
—————————————————————————————————————
مردیت بلبین (Meredith Belbin)
متولد 1936 در انگلستان. دارای دکترای روانشانسی مدیریت و استاد افتخاری دانشگاه هاروارد. وی تئورسین و نظریه پرداز “سازندگان تیمی” (Team Builder) است که خیلی از اندیشمندان ، او را پدر کارتیمی میدانند. در دهه 1980 کتاب های پایهای کارتیمی از جمله “ساختار آینده سازمانها” و “بعد از کارگروهی” و “مدیریت تیمها”را منتشر کرد.
تست بلبین یکی از معروفترین تستهای مدیریتی مخصوص شناخت نقش افراد در تیمهاست که در بخش مدیریت شخصی این سایت موجود است.
کلیدواژه شهرت: کارتیمی
—————————————————————————————————————
وارن بنیس (Warren Bennis)
متولد سال 1925 در نیویورک آمریکا. دارای دکترای علوم اجتماعی و اقتصاد از دانشگاه MIT. وی در سال 1950 اولین دانشکده مطالعات سازمانی را در دانشگاه MIT تاسیس کرد. استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی بود. اولین کتاب او در سال 19811 با عنوان”رهبری” به چاپ رسید. مجله مالی تایمز این کتاب را به عنوان یکی از 50 کتاب تاثیر گذار تاریخ انتخاب کرد.
شاید بنیس را بتوان به عنوان کسی که بیشترین مطالعات را بر روی مفهوم رهبری و چشم انداز انجام داده شناخت. در سال 2007 وی به عنوان یکی از 10 چهره تاثیر گذار بر تفکرات کسب و کار شناخته شد.
وی معتقد بود که رهبری هم جزوی از وظایف مدیریت است که میشود مهارت های آن را به مدیران آموزش داد. وی در کتاب رهبری حدود 90 نفر از رهبران سیاسی، اقتصادی، مربیان بزرگ تیمها و … را مورد مطالعه قرار داد و نتایج آن را در کتاب رهبری منتشر کرد. این کتاب بیش از سیصدهزار نسخه به فروش رفت و تبدیل به یکی از مهمترین کتاب ها در زمینه رهبری شد. بر طبقه مطالعات بنیس چهار فاکتور اصلی رهبران موفق به شرح زیر است:
1. تدوین و داشتن چشم اندازی مشخص
2. جاریسازی و انتقال آن چشم انداز در سازمان و تهییج پرسنل در راستای چشم انداز
3. اطمینان از تحقق چشم انداز
4. داشتن اعتماد به نفس، اعتقاد و حقیقتبینی
کلیدواژه شهرت: رهبری و چشم انداز
—————————————————————————————————————
مایکل پورتر (Michael Porter)
متولد 1947 در آمریکا. فارغالتحصیل کارشناسی مهندسی مکانیک از دانشگاه پرینستون، MBA از دانشگاه هاروارد و دکترای اقتصاد کسب و کار در سال 1973 از دانشگاه هاروارد.
وی درسال 1980 کتاب “استراتژی رقابتی” خود را منتشر کرد که معروفیت جهانی برای وی بهمراه داشت.
هر چند وی تاثیرپذیر از تفکرات ایگور آنسف بود ولی معروفترین فردی است که مفهوم استراتژی را به صورتی که امروزه میشناسیم که در آن “سازمان باید با مطالعه دقیق محیطهای بیرونی و درونی به تدوین استراتژی بپردازد” بسط داد.
دو مدل یا مفهوم پایهای که علم استراتژی به آن مدیون است متعلق به مایکل پورتر است: “زنجیره ارزش” و “پنج نیروی مایکل پورتر”
جمله معروف مایکل پورتر :
“استراتژی زاییده ی رقابت است پس باید مزیت رقابتی را برای خود ایجاد کنیم”
مجموعه مطالعات و مدل هایش، وی را به عنوان بزرگترین متفکر استراتژی معرفی کرده است.
کلیدواژه شهرت: استراتژی رقابتی
—————————————————————————————————————
تام پیترز (Tom Peters)
متولد سال 1942 در بالتیمور آمریکا. دارای مدرک مهندسی ساختمان از دانشگاه کرنل، کارشناسی ارشد و دکترا در رفتار سازمانی از دانشگاه استنفورد.
وی مبدع الگوی “هفت S مکنزی” در شرکت مشاوره مکنزی است که به ارزش های مشترک و کارکنان، راهبردها، سیستمها، ساختار، مهارت ها و منش مدیریت اشاره میکند. در حقیقت این تحول بزرگی بود که تفکر مدیریت را از نظریههای سنتی، تحلیل و بوروکراتیک به سوی نگرش نوآوری، احساسگرایی و رفتارگرایی تغییر داد.
معروفترین کتاب وی “درجستجوی بهترین” است که برای وی شهرت جهانی به ارمغان آورد. مجله فوچون، تام پیترز را به عنوان پیشرو رهبری در مدیریت معرفی کرد.
پیترز هشت رکن را در تفکراتش در این کتاب مطرح میکند:
1. بهترین سازمان آن است که از بروکراسی رهایی یابد و فعالیت های خود را به نحو مطلوب انجام دهد.
2. سازمان موفق باید با مشتریان ارتباط نزدیک داشته باشد.
3. کارآفرینان دارای آزادی فکر، عمل و سرمایه گذاری در سازمان خود هستند.
4. بهره وری تنها حاصل و نتیجه سرمایه گذاری و برنامه اقتصادی سازمان های بزرگ نیست بلکه ارتباط به مدیریت صحیح سازمان نیز دارد.
5. توجه به ارزش ها از مهم ترین عوامل است. این عامل سازنده در نگرش هفت S مطالعات شرکت مکنزی شرح داده شده است.
6. سازمان ها باید به توانمندی های اصلی خود توجه داشته باشند و از آن دور نشوند.
7. سازمان های پیروز سازمان هایی نیستند که به سیاست های وسیع و توسعه فعالیت ها توجه کنند، بلکه به ساده سازی نظام های اجرایی نیز باید توجه داشته باشند.
8. سرعت بخشیدن به کارها، انعطاف پذیری و کوچک سازی و افزایش اثربخشی راز کامیابی سازمان است.
کلیدواژه شهرت: رهبری در مدیریت و تعالی
—————————————————————————————————————
الوین تافلر (Alvin Toffler)
متولد 1928 در نیویورک آمریکا. دارای مدرک زبان انگلیسی از دانشگاه نیویورک. او استاد مهمان در بنیاد راسل سیج، استاد مهمان در دانشگاه کرنل. ادیتور مجله فورچون است. محقق در شرکت IBM ، زیراکس، AT&T و بسیاری از شرکت های بزرگ دیگر.
تافلر سالها وفت خود را صرف روزنامهنگاری کرد و مطالب خود را در بسیاری از نشریات سیاسی، علمی و اقتصادی آن دوران نوشت. در سال 1960، او دعوتنامهای از شرکت آیبیام دریافت کرد تا مطلبی را در مورد مضامین بلند مدت اجتماعی و سازمانی رایانه بنویسد که همین موضوع او را با فنآوریهای پیشرفته آشنا کرد. همین موضوع باعث شد که مطالب زیادی درباره تغییر بنویسد که امروزه معروفترین مطالب ذکر شده در باب این موضوع در سطح جهان هستند. کتاب موج آینده که نخستین کتاب ارزشمند درباره تغییر است، تنها اندکی پس از تکمیل مقاله آیبیام، نوشته شد.
اگرچه او کتب زیاد و مقالات بیشماری منتشر کرده اما فلسفه او و عقاید کلیدی او در سه کتاب خلاصه شدهاند: شوک آینده (1970)، موج سوم (1980) و تغییر قدرت (1990). هر یک از این سه گانه کاری ارزشمند در نوع خود به شمار میرود اما آن ها در کنار هم نشانگر عقاید تافلر درباره تغییر به عنوان جریانی بیپایان هستند.
تافلر معتقد است که هیچکس آینده را نمیتواند پیشبینی کند لذا باید تغییر را شناخت و مدیریت کرد. وی در کتاب موج سوم تغییر ایجاد شده را بر اساس اصل مشتریگرایی و احترام به مشتری بیان میکند. وی اعتقاد دارد که چالش اصلی مدیران سازمانها امروزه بیشتر سازش با فناوری های پیشرفته اطلاعات و ارتباطات است.
در سال 1994 تافلر اعلام کرده بود که اطلاعات کشورها در مورد فعالیت های تروریستی بسیار ناکافی است. هفت سال بعد که واقعه 11 سپتامبر اتفاق افتاد همه پی به نظریات ارزشمندش بردند. یکی از نکات جالب زندگی تافلر عشق و همراهی با همسرش است چرا که همیشه این را مطرح کرده که همه کارهای من با همکاری همسرم بوده.
آخرین کتاب تافلر ” آینده جهان از دیدگاه مذاهب” است.
کلیدواژه شهرت: موج سوم. تغییر در دنیا بوسیله انقلاب ارتباطات
—————————————————————————————————————
فیلیپ کاتلر (Philip Kotler)
متولد سال 1931 در شیکاگو آمریکا. خانواده او اصالتاً اوکراینی هستند. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه شیکاگو در اقتصاد و نیز مدرک دکترا از دانشگاه MIT در اقتصاد و همینطور مدرک فوق دکترای ریاضی از هاروارد و فوق دکترای علوم رفتاری از دانشگاه شیکاگوست. در حال حاضر وی استاد تمام دانشگاه نورت وسترن است.
درسال 2003 مجله تایمز از وی به عنوان یکی از سه چهره برتر و تاثیرگذار بازاریابی و مدیریت معرفی کرد.
البته در سال 2005 مجله مالی تایمز یک نظرسنجی از حدود 1000 مدیر اجرایی در بیش از 25 کشور دنیا انجام داد که بر اساس آن تاثیرگذارترین افراد در مدیریت کسب و کار را مشخص کند که کاتلر به عنوان نفر چهارم بعد از پیتر دراکر، بیل گیتس و جک ولش انتخاب شد.
وی بیش از 14 نشان افتخار از کشورهای مختلف دنیا دریافت کرد.
مهمترین کتاب کاتلر “مدیریت بازاریابی” است که در آن یکی از پایهایترین مفاهیم و اصول بازاریابی یعنی(4P (Product, Price, Place, and Promotion را مطرح میکند. اصلی که میگوید اولین کار در کسب و کار این است که :
1. چگونه محصولمان را با توجه به نیاز مشتری مشخص کنیم؟
2. چگونه قیمتگذاری کنیم؟
3. چگونه توزیع کنیم؟
4. چگونه تبلیغ و ترویج کنیم؟
بعد از تعیین تکلیف همه اینهاست که باید به سراغ تولید برویم.
کاتلر بیش از 250 کتاب در زمینه بازاریابی نوشته است.
کلیدواژه شهرت: پدربازاریابی. 4P
—————————————————————————————————————
هوارد گاردنر (Howard Gardner)
متولد 1943 در پنسیلوانیا آمریکا. دارای مدرک کارشناسی ارتباطات اجتماعی از هاروارد. کارشناسی ارشد فلسفه و جامعه شناسی از دانشگاه اقتصاد لندن و دکترای جامعهشناسی و روانشناسی توسعه از هاروارد.
وی به عنوان یکی از 100 چهره تاثیر گذار بر روی هوش عمومی انتخاب شده است.
تئوری هوش چندگانه وی معروفترین اثر اوست. بر طبق این تئوری انسان دارای 8 نوع هوشه که در افراد مختلف درجه توانایی و بالا بودن هرکدام از این هوش ها متفاوت است. یعنی اینکه بگوییم یکی IQ بالایی داره مشخص نیست که از چی حرف میزنیم چرا که ممکن است مثلا هوش ریاضی خوبی داشته باشد ولی هوش بدنی پایین.
استاد هوش و آموزش دانشگاه هاروارد است.
کلیدواژه شهرت: هوش. تئوری هوش چندگانه
—————————————————————————————————————
آبراهام مازلو (Abraham Maslow)
متولد 1908 در بروکلین نیویورک. اصالتاً از یهودیان روسیه بود. دارای دکترای روانشانسی از دانشگاه ویسکانسین.
بیشترین معروفیت وی برای تئوری سلسله مراتب نیازها و طرح هرم مربوط به آن (موسوم به هرم مازلو) است که در سال 1943 در یک مجله روانشناسی ارائه داد. این تئوری وی هرچند مخالفان زیادی هم دارد اما یکی از معروفترین و پرکاربردترین تئوری های روانشانسی مدیریتی است.
وی در سال 1970 از دنیا رفت.
کلیدواژه شهرت: سلسله مراتب نیازها و انگیزهها
—————————————————————————————————————
لورنس دلوس مایلز (Lawrence Delos Miles)
متولد 1904 در نبرسکا آمریکا.
وی یکی از مهندسین کارخانه جنرال الکتریک بود که در سال 1947 نظریه و تکنیک مهندسی ارزش را مطرح کرد. نتیجه فعالیت های مایلز برای شرکت جنرال الکتریک، دهها میلیون دلار صرفه جویی در هزینهها بود.
همچنین نظریههای مایلز مابین سال های 1954 تا 1980 در نیروی دریایی و وزارت دفاع آمریکا به کارگرفته شد و نتایج درخشانی داشت.
مهندسی ارزش یکی از پرکاربردترین تکنیکهای مدیریتی برای کاهش هزینهها(خصوصاً در پروژههاست). در بسیاری از کشورها قوانین دولتی ویژهای برای استفاده از مهندسی ارزش در پروژهها وجود دارد.
دنیای مدیریت خصوصا در بخش دانش کاهش هزینه به آقای مایلز بسیار مدیون است.
وی در سال 1985 از دنیا رفت.
کلیدواژه شهرت: خالق مهندسی ارزش
—————————————————————————————————————
هربرت سایمون (Herbert Simon)
متولد 1916 در میلواکی آمریکا. اصالتا آلمانیست. وی کارشناسی علوم اجتماعی از دانشگاه شیکاگو و کارشناسی ارشد و دکترا علوم سیاسی و ریاضیات از دانشگاه شیکاگو را دریافت کرد.
کلاً سایمون جزو نوابغ خاص عصر ماست. تخصصها، مطالعات و انتشارات وی در زمینههای مختلف روانشناسی، هوش مصنوعی، تصمیمگیری، جامعهشناسی، اقتصاد، علوم سیاسی، علوم کامپیوتر، مدیریت، فلسفه علم بوده است. بسیاری از مفاهیم پیچیده و جدید دنیای علم مدیریت از جمله هوش مصنوعی، حل مساله و تصمیمگیری و … ریشهای در آثار سایمون دارد.
وی مدال ها و دکتراهای افتخاری متعددی نیز داشته است.
وی در سال 2001 از دنیا رفت.
کلیدواژه شهرت: پدر علم تصمیمگیری. برنده جایزه نوبل اقتصاد (بخاطر نظریه فرایند تصمیمگیری سازمانهای اقتصادی)
—————————————————————————————————————
داگلاس مکگریگور (Douglas McGregor)
متولد سال 1906 در دیترویت آمریکا. وی دارای مدرک مهندسی مکانیک از دانشگاه رانگون و مدرک کارشناسی ارشد و دکترا در روانشناسی از دانشگاه هاروارد و استاد مدیریت دانشگاه MIT بود.
کتاب معروف او “جنبههای انسانی در سازمان” هست که نظریه معروف X و Y را در آن معرفی کرد و آن را به شهرت جهانی رساند.
خلاصه ی این نظریه این است که انسان ها یا کارگریزند (انسان های دسته X) که باید برای مدیریت آنها از استراتژی چوب و هویج یعنی تنبیه و تشویق استفاده کرد و یا کارپذیر (انسان های دسته Y) که باید با ایجاد محیط کاری و فراهم کردن ابزارهای مناسب استعدادها و توانایی های آنها را شکوفا کرد.
وی در سال 1964 از دنیا رفت.
کلیدواژه شهرت: روانشانسی مدیریت. بانی نظریه (انسان کارگریز)X و Y (انسان کارپذیر)
—————————————————————————————————————
هنری مینتزبرگ (Henri Mintzberg)
متولد 1939 در مونترال کانادا. دارای مدرک مهندسی مکانیک از دانشگاه مکگیل. کارشناسی ارشد و دکترا مدیریت از MIT.
بیش از 50 کتاب در زمینههای مدیریت و استراتژی کسب و کار نوشته است. وی برنده جایزه مک کنزی شده است. معروفترین کتاب وی “سرشت کار مدیریت” نام دارد.
در کل وی متخصص در تمام موضوعات مدیریت است و اکثر کارشناسان معتقدند که مینتزبرگ نظریههای سنتی مدیریت را تغییر داده و جهت نگرش ها را از اصول مدیریت سنتی به مدیریت نوین برگردانده است.
کلیدواژه شهرت: نظریهپرداز مدیریت نوین
—————————————————————————————————————
پیتر سنگه (Peter Senge)
متولد 1947 در استنفورد آمریکا. دارای مدرک مهندسی هوافضا از دانشگاه استنفورد، کارشناسی ارشد مدل سازی سیستمهای اجتماعی از دانشگاه MIT و دکترای مدیریت از دانشگاه MIT.
بیشترین شهرت وی برای دو کتاب بسیار ارزشمند “رقص تغییر” و “پنجمین فرمان، سازمانهای یادگیرنده” که به جرات میتوان گفت دو تا از تاثیرگزارترین و بهترین کتب مدیریتی دو دهه اخیر است. در سال 1997 دانشگاه هاروارد کتاب پنجمین فرمان او را به عنوان یکی از مهمترین کتب مدیریتی 75 سال اخیر دنیا معرفی کرد. همچنین مجله «بیزنس استراتژی» سنگه را یکی از 24 نفری میداند که بیشترین تاثیر را در استراتژی کسب و کار در 100 سال اخیر داشته است.
علاقه ویژه او تمرکز زدایی از نقش رهبری در سازمان ها به منظور افزایش ظرفیت و استعداد افراد در جهت انجام کار بهره ور است.
وی هم اکنون استاد مدیریت دانشگاه MIT است.
کلیدواژه شهرت: مدیریت تغییر. نویسنده رقص تغییر و پنجمین فرمان
—————————————————————————————————————
نورتون و کاپلان (Robert S. Kaplan & David P. Norton)
رابرت کاپلان استاد دانشکده بازرگانی هاروارد در شهر بوستون است. او قبلاً در دانشگاه کارنجی ملون تدریس میکرد. کارهای تحقیقاتی کاپلان متمرکز بر سیستمهای سنجش عملکرد به ویژه تعیین هزینه فعالیتها و کارت امتیاز متوازن بوده است.
دیوید نورتون مؤسس و رییس مرکز همکاری کارت امتیاز متوازن در لینکلن واقع در ایالت ماساچوست است. او همچنین مؤسس و رییس مرکز راهحلهای رنسانس است که یک شرکت ارایهدهنده خدمات مشاوره در خصوص کارت امتیاز متوازن است.
كارت امتيازي متوازن يا The Balanced Scorecard Measures, BSC با مطالعه ی کاپلان و نورتون ابداع و طی مقاله ای در مجله ی Harward Business Review در سال 19922 با عنوان «کارت امتیازهای متوازن: تدابیری که عملکرد را هدایت میکنند» منتشر شد.
این متُد متمرکز بر معیارهای به کار گرفته شده در چهار حوزه کلیدی یعنی امور مالی، مشتریان، فرآیندهای داخلی کسب و کار و یادگیری و نوآوری است که نیازمند آن هستند سازمان برای سنجش آن ها، اهدافش را به وضوح روشن کند. کارت امتیاز متوازن نمایانگر تفسیر استراتژی سازمان است و نشان میدهد که ریشه مشکلات در کجاست.
کلیدواژه شهرت: کارت امتیازی متوازن (BSC)
—————————————————————————————————————
بیل اسمیت (Bill Smith)
بیل اسمیت (1929- 1993) پدر شش سیگما نامیده شده است. وی در نیویورک به دنیا آمد و در سال 1952 از U.S.Naval Academy فارغ التحصیل شد و در دانشگاه Minnesota (دانشکده مدیریت که اکنون به نام Carlson School of Management شناخته می شود) تحصیل کرد. در سال 1987 بعد از 35 سال کار در زمینه ی مهندسی و تضمین کیفیت، وی به شرکت “موتورولا” پیوست و به عنوان نائب رئیس و مدیر ارشد تضمین کیفیت برای بخش محصولات موبایل مشغول به خدمت شد.
بیل اسمیت سال هایی را برای متقاعد کردن مدیران “موتورولا” در رابطه با پروسه ی جدید کنترل کیفیت خود (که شش سیگما نامگذاری نموده بود) سپری کرد.
شش سیگما، سیکل مدیریت کیفیت جامع است که در نهایت برای شرکت “موتورولا” بیلیون ها دلار به ارمغان آورد.
کلیدواژه شهرت: مبدع شش سیگما (6Sigma)
—————————————————————————————————————
منبع:
گردآورنده: محمد بزازی
ویراستاران: ویدا محمدی، مرتضی محمدی
—————————————————————————————————————
بهترین وبسایتی که تاحالا دیدم.ازتون متشکرم
اقا خیلی وبسایتتون عالیه
عالییییییییییییییییی