همراه با دانلود رایگان کتاب + تست سنجش
گردآوری: سایت مدیریت
تیپ های نه گانه شخصیت انیاگرام
یکی از تئوری های جالب در زمینه تیپ های شخصیتی، تئوری انیاگرام است که هنوز در ایران در بین روانشناسان متخصص و اساتید دانشگاه، چندان شناخته شده نیست. این تئوری در ابتدا توسط جورجیوف دانشمند و عارف بزرگ روسی مطرح شد و بعدهاتوسط روانشناسان خصوصا «نارن جو» وارد حیطه روانشناسی گردید و تا کنون پژوهش های زیادی در ابعاد گوناگون روی آن صورت گرفته است و اکنون جایگاه ویژه ای در جهان پیدا کرده است.
تئوری انیاگرام یا تیپ های نه گانه (در شکل فعلی آن) در واقع ترکیبی از عرفان شرقی و روانشناسی مدرن است. هدف جورجیوف از تحقیق در این زمینه شناخت ابعاد شخصیت انسان و ارائه راهکار برای رشد و خود آگاهی بیشتر انسان بوده است. زیرا جورجیوف بر این باور بود که تا انسان خود را به درستی نشناسد، قادر به کمک به خود و نیز کمک به دیگران نخواهد بود. او انسانها را به نه تیپ شخصیتی تقسیم می کند که هر تیپ دارای نقاط قوت و ضعف خاص خود می باشد .در اینجا این نه تیپ به صورت خیلی مختصر ارائه می شود:
نمودار خرد انیاگرام (شخصیت شناسی)
۱–تیپ اصلاح طلب و کمالگرا:
این افراد به دنبال کامل بودن در همه چیز هستند و از ناکامل بودن خود سر خورده اند. ایده آلیست هستند و هر قدر هم پیشرفت کنند باز راضی نمیشوند و یک ندای درونی به آنها میگوید که خوب کار نمی کنی. این افراد به احتمال خیلی زیاد، دارای والد یا والدین ایراد گیری بوده اند که به راحتی راضی نمی شدند. این اشخاص هم، ایرادگیر و کنترل کننده و معمولا دارای اضطراب هستند و زمینه شخصیت وسواسی در آنان زیاد است، زیرا این ویژگیها را حد اقل از یکی از والدین یاد گرفتند.
کسانی که وظیفه شناس و با اخلاق با حسی قوی از باید ها و نباید ها هستند، معلمان، صلیبیون و طرفداران تغییر هستند. این افراد پیوسته در تلاش برای بهبود مسائل هستند اما از انجام هرگونه اشتباه در هراس می باشند. با سازماندهی منظم، نظم و وسواس زیاد سعی می کنند تا استانداردهای بسیار بالایی را در کار خویش حفظ کنند اما خطر لغزش بسوی نگاه انتقادی و آرمان گرایی دارند. این افراد معمولا عصبی و بی صبر هستند. این افراد در بهترین حالت عاقل، فهیم، واقع گرا، ممتاز هستند و حتی میتوانند از نظر اخلاقی یک قهرمان باشند.
- ترس اولیه: از فاسد بودن، معیوب بودن و بد بودن.
- خواست اولیه: خوب بودن، داشتن کمال، و متعادل بودن
- انگیزه های کلیدی: حق طلب، تلاشگر برای رسیدن به مراتب بالاتر، بهبود دهنده همه مسائل، ثابت قدم در راستای عقاید خود، خود را ذیحق می دانند، نقد ناپذیر بطوریکه همه کس نمی توانند او را محکوم کند.
۲–تیپ مهرطلب یا کمک گرا:
.این افراد دائم به فکر دیگرانند.خود را به آب و آتش می زنند تابه دیگران کمک کنند.به قول قدیمیها حسن هلاک هستند .نیاز به محبت و توجه دارند .قادر به “نه” گفتن، نیستند، چون از طرد شدن واهمه دارند.افرادی وابسته و متکی به دیگرانند.حرمت ذات پایینی دارند و همواره به دنبال تایید و تحسین دیگرانند.
گونه دوم اشخاصی همدل، صادق، و بسیار مهربان هستند. بعلاوه آنها بسیار دوستانه برخورد می کنند و سخاوتند و فداکار هستند. اما می توانند احساساتی، چاپلوس و مردم نواز نیز باشند. این افراد بسیار خوش نیت بوده و به طرف دیگران جذب می شوند. اما احتمال دارد به سمت انجام کارهایی برای دیگران بروند که آنها محتاج به آن شوند. این افراد معمولا با possessiveness و بیان نیازهای خود مشکل دارند. این افراد در بهترین حالت خود خواه نبوده و بشر دوست هستند. آنها معمولا بسیار به دیگران عشق می ورزند.
- ترس اولیه: از مترود شدن، عاشق بودن بی ارزش
- خواست اولیه: احساس عاشق بودن
- انگیزه های کلیدی: دیگران دوستش داشته باشند، بیان احساسات خود برای دیگران، مورد نیاز و قدر دانی واقع شدن، پاسخگو به دیگران، مدافع ادعاهای خود
۳–تیپ پیشرفت گرا یا موفقیت طلب:
این افراد برای پیشرفت سخت کار میکنند و جویای نام و مقام هستند.افرادی پر کار و رقابت جو هستند و برای پیشرفت کردن دست به هر اقدامی که لازم باشد میزنند. در حالت افراطی به تیپ “آ” تبدیل میشوند و ورکالیست هستند و بیشترین لذت را در کار کردن میبرند .این خطر در آنها وجود دارد که توجه به کار و موفقیت و رقابت با دیگران بیش از توجه به خود و خانواده اش اهمیت پیدا کند.
سه ها از خود مطمئن هستند، جذاب و دلربا، جاه طلب، شایسته، و پر انرژی هستند. این افراد می توانند هوشیار و بسیار خود محور در جهت پیشرفت باشند. آنها سیاست مدار و آماده بخدمت هستند. اما بیش از حد علاقمند به تصویر خودشان و آنچه که دیگران درباره آنها فکر می کنند می باشند. آنها معمولا با مسائلی مانند workaholism و رقابت مشکل دارند. این افراد در بهترین حالت پذیرنده خود، قابل اعتماد و هر چیزی که آنها بنظر می رسد باشند مانند مدلی برای الهام بخشی به دیگران، هستند.
- ترس اولیه: از بی ارزش بودن
- خواست اولیه: احساس ارزشمند و ارزنده بودن
- انگیزه های کلیدی: تایید شدن توسط دیگران، متمایز کردن خود از دیگران، توجه داشتن، تحسین شدن، و تحت تاثیر قرار دادن دیگران
۴–تیپ رمانتیک محزون یا هنرمند (فردگرا):
این افراد بسیار احساساتی و زود رنج هستند .خود را با احساسات دیگران درگیر می کنند و چون از تخیل بسیار نیرومندی برخوردارهستند خودشان هم دچار همان احساسات می شوند.افسردگی و نوسان خلق در این افراد زیاد مشاهده می شود.از کارهای یکنواخت خسته می شوند و نیز اگر امکان آن باشد ولخرج هستند. در بین نه تیپ انیاگرام حساسترین تیپ شخصیتی، افراد تیپ چهار هستند و زندگی در کنار این افراد مثل راه رفتن روی یخ است ….تضادهای وجودی زیادی دارند و…(احتمال ابتلا به اعتیاد در این تیپ، به نسبت سایر تیپها، بیشتر است).
چهارها خودآگاه، حساس و کم حرف هستند. از نظر احساسی صادقو خلاق می باشند. این افراد می توانند خود آگاه و مودی باشند. با منع کردن خود برای ارتباط با دیگران بدلیلی احساس آسیب پذیری و نا تمامی، این اشخاص ممکن است احساس اهانت و رهایی از راه معمولی زندگی داشته باشند. این افراد بطور معمول با سودا، خود بزرگ بینی، ترحم بخود مشکل دارند. این افراد در بهترین حالت پذیرنده خود، الهام بخش و خلاق هستند، آنها قادر هستند تا خود را از نو بسازند و تجربیات خود را منتقل کنند. قابل اعتماد و هر چیزی که آنها بنظر می رسد باشند مانند مدلی برای الهام بخشی به دیگران، هستند
- ترس اولیه: از بی هویتی یا اهمیت داشتن شخصی
- خواست اولیه: پیدا کردن خود و اهمیت خود (برای ایجاد هویت)
- انگیزه های کلیدی:خواهان ابراز خود و فردیت خود، برای زیبا کردن خود و احاطه کردن خود با زیبایی، حفظ احساسات و خلق و خوهای خاص، عقب نشینی از حفظ تصویر خود، محافظت از نیازهای احساسی قبل از توجه کردن به چیزی دیگر، جذب منجی.
۵–تیپ کنجکاو و فکور:
این افراد بسیار در خود فرو رفته یا درونگرا هستند (از بودن در جمع لذت نمی برند و اجتماع گریزند) .قادر به ابراز احساسات خود نیستند و معمولا تمایل کمی برای ازدواج دارند.در کلاس معمولا در ردیف آخر می نشینندتا همه را ببینند ولی دیگران او را نبینند.دوست دارند دیده نشوند و نامرئی باشند .همواره احساس را بعد از عقل تجربه میکنند.اهل کتاب خواندن و جمع آوری اطلاعات هستندو می خواهند از همه چیز سر در بیاورند.
پنج ها هوشیار، روشنگر و کنجکاو هستند. آنها قادر به تمرکز بر روی توسعه ایده ها و مهارت های بسیار پیچیده می باشند. این افراد مستقل، خلاق و مبتکر بوده و می توانند سرگرم افکار و تصورات خیالی خود شوند. آنها جدا، بشدت عصبانی و قوی هستند. این افراد بطور معمول با بی قاعدگی، پوچ گرایی، و انزوا مشکل دارند. این افراد در بهترین حالت پیشرو رویایی، و جلو تر از زمان خود هستند و قادر به دیدین جهان با روشی کاملا جدید می باشند.
- ترس اولیه: از بی مصرف بودن، درماندگی و ناتوانی
- خواست اولیه: توانا و شایسته بودن
- انگیزه های کلیدی: نیاز به دانش، درک محیط، همه چیز را به عنوان راهی برای دفاع از خود در برابر تهدیدات محیط زیست دیدن
۶–تیپ وفاخو، وفاجو و شکاک:
این افراد به همه چیز سوء ظن دارند . افرادی محتاط هستند . می خواهند بدانند که در ذهن دیگران راجع به آنها چه می گذرد.نگران خیانت و بی وفایی دیگرانند .معمولا اضطراب دارند و دوست دارند وظیفه آنها در جایی که هستند مشخص و تعریف شده باشد.
نوعی متعهد و مبتنی بر امنیت هستند. شش ها قابل اعتماد، کوشا و مسئولیت پذیر هستند. عیوب را بطور فوقالعاده پیدا می کنند و مسائل را پیش بینی می کنند و همکاری foster دارند و می توانند حالت دفاعی، گریزان، و مضطرب بگیرند و در حالیکه شاکی از استرس زیاد هستند اما در حالت استرس کار می کنند. آنها می توانند محتاط و دودل باشند اما انفعالی، جسور، و مبارز باشند. این افراد بطور معمول با شک و سو ظن به خود مشکل دارند. این افراد در بهترین حالت از نظر درونی پایدار، متکی به خود می باشند و شجاعانه از خود و دیگران دفاع می کنند.
- ترس اولیه: از عدم حمایت و راهنمایی
- خواست اولیه: داشتن امنیت و آرامش
- انگیزه های کلیدی: خواهان امنیت، احساس حمایت از سوی دیگران، یقین و اطمینان داشتن، تست کردن نگرش دیگران نسبت به خود، مبارزه با اضطراب و نا امنی.
۷–تیپ خوش بین و خوش گذران:
این افراد به دنبال لذت جویی بوده و برونگرا ترین تیپ در بین نه تیپ انیا گرام هستند.تابع فلسفه اپیکور هستند که زندگی یعنی لذت بردن و دوری از درد .افرادی اجتماعی و رفیق باز هستند. معمولا همه فن حریفند و در چند چیز تبحر دارند و بسیار خوش بینند. همواره به دیگران امید میدهند،نگران نباش همه چیز درست میشه. اهل بلوف زدن و خالی بندی و یا غلو کردن هم هستند و…( به خاطر لذت جوئی، تنوع طلبی و هیجان خواهی بالا، احتمال گرایش به اعتیاد در این تیپ نسبتا زیاد است).
هفت ها برونگرا، خوش بین، با استعداد، و با انگیزه هستند. آنها صبور، جسور و عملگرا هستند اما استعدادهای آنها می تواند به هرز رود، بیش از حد پراکنده شده و نامنظم شوند. این افراد مرتب بدنبال تجربه های جدید و جالب هستند، اما می توانند با ادامه دادن پریشان و خسته شوند. آنها معمولا با مسائلی چون بی صبری و عجله کردن مشکل دارند. این افراد در بهترین حالت بر استعدادها و اهداف ارزشمند خود تمرکز می کنند، قدر دان، شاد و راضی هستند.
- ترس اولیه: از محرومیت و درد کشیدن
- خواست اولیه: خشنودی و رضایت، برآورده شدن کامل نیازها
- انگیزه های کلیدی: خواهان حفظ آزادی و شادی خود، جلوگیری از از دست رفتن تجارب ارزشمند، حفظ خود در مقابل هیجان زدگی، برای جلوگیری از تخلیه درد.
۸–تیپ رهبر، چالشگر یا قدرت طلب (مدیر):
این افراد به دنبال قدرت و تسلط بر دیگران هستند . دوست دارند مدیر و رهبر باشند و دستور بدهند. بسیار کنترل کننده هستند و آمرانه با دیگران رفتار میکنند.تمایل به دیکتاتور بودن دارند. اگر دیگران خصوصا زیر دستان آنها، از آنان اطاعت نکند، سخت بر آشفته و عصبی می شوند..در عین حال حمایت کننده هم هستند و از زیر دستان خود حمایت میکنند ولی به این شرط که آن افراد مطیع اوامر این عالی جنابان باشند.
هشت ها با اعتماد بنفس، قوی و قاطع هستند. آنها مدبر، رک و قاطع هستند در عین حال می توانند خود مدار و سلطه جو باشند. هشت احساس می کند که باید محیط خود و بخصوص اطرافیان را کنترل کند و برخی اوقات مبدل به تهدید برای آنها می شوند. آنها معمولا با مزاج خود مشکل دارند و خود را در معرض آسیب قرار می دهند. این افراد در بهترین حالت برخود مسلط بوده و از قدرت خود برای بهبود زندگی دیگران استفاده می کنند. آنها مبدل به یک قهرمان، سخاوتمند الهام بخش می شوند. بر استعدادها و اهداف ارزشمند خود تمرکز می کنند، قدر دان، شاد و راضی هستند.
- ترس اولیه: از آسیب دیدن و یا کنترل شدن توسط دیگران
- خواست اولیه: محافظت از خود (برای کنترل کردن زندگی و سرنوشت خود)
- انگیزه های کلیدی: متکی به خود، برای اثبات قدرت خود و مقاومت در برابر ضعف، مهم بودن در جهان خود، تسلط بر محیط، و کنترل وضعیت خود.
۹–تیپ صلح طلب و میانجی:
این افراد دنبال آرامش و صلح و آشتی با دیگرانند.همواره میخواهند بین دیگران میانجی شوند تا بین آنها آشتی بر قرار کنند.افرادی انطباق پذیر و تابع هستند.از درگیری و خشونت پرهیز می کنند و حتی شاید از آن می ترسند.نسبتا تنبل هستند .در تصمیم گیریها مشکل دارند و آخرین تصمیم را درست نمی گیرند.
نه ها با مورد پسند، قابل اعتماد و با ثبات هستند. آنها معمولا خلاق، خوش بین و حمایت کننده هستند اما مایل به همراهی دیگران برای حفظ صلح و آرامش خود هستند. آنها مایل هستند تا همه چیز به آرامی و بدون درگیری پیش رود اما آنها تمایل به خوش گذرانی، ساده کردن مشکلات، و کاهش هر آنچه که باعث ناراحتی آنها می شود، هستند. آنها معمولا با سکون و تنبلی، و معاندت مشکل دارند. این افراد در بهترین حالت سرکش، فراگیر بوده و می توانند مردم را گرد هم جمع کرده درگیریها را برطرف کنند.
- ترس اولیه: از جدایی و فراق
- خواست اولیه: داشتن پایداری درونی و آرامش ذهنی
- انگیزه های کلیدی: ایجاد هماهنگی در محیط خود، برای جلوگیری از درگیری و تنش، حفظ چیزها همانگونه که هستند، مقاومت در برابر آنچه که آنها را ناراحت می کند و برای آنها مزاحمت ایجاد می کنند.
وینگ ها و خطوط ارتباطی
این ویژگیها سرنخ های این تیپ ها بودند و شرح تفصیلی آن زیاد است. فرض بر این است که هر فرد همانگونه که دارای یک گروه خونی است دارای یکی از این تیپهای شخصیت می باشد. در ضمن میزان سلامت شخصیت در هر تیپ از یک تا نه در نوسان است. افراد در هر تیپ می توانند از سلامت کامل تا عدم سلامت در نوسان باشند. نکته دیگر اینکه نه گروه شخصیتی به سه گروه یا مثلث تقسیم می شوند و در درون هر مثلث، هر تیپ به ویژگی های بعضی تیپ ها نیز گرایش دارد که اصطلاحا به آن بال یا وینگ می گویند. این مثلث ها به شرح زیر است:
۱-مثلث اراده که شامل تیپهای یک،هشت و نه است.
۲-مثلث قلب یا احساسات که شامل تیپهای دو،سه و چهار می باشد.
۳-مثلث مغز یا تفکر که شامل تیپهای پنج،شش و هفت است.
برای شکل گیری هر تیپ علل خاصی پیش بینی شده است که بیشتر بر میگردد به تجربیات خاص دوران کودکی و نحوه ارتباط والدین باکودک .راه رشد و سلامت هم برای هر تیپ خاص همان تیپ است . برای شناخت تیپ شخصیتی خود باید با ابزار دقیق که همان تست شخصیت انیاگرام است، مورد آزمون قرار گیرید و سپس راههای رشد و سلامت شخصیت خود رابا کمک روانشناس آشنا و مسلط به این تئوری، باز یابید.اینجانب برای اولین بار در ایران، این تست را تدوین و استاندارد کردم و دارای ۷۵ گویه یا آیتم است و برای مشاوره و رواندرمانی بسیار کمک کننده بوده است.
دانلود کتاب آشنایی با انیاگرام – ابزار شخصیت شناسی نه گانه
نویسنده: محمد زالی
تعداد صفحات: 95 (فرمت pdf)
تست شخصیت انیاگرام یکی از تستهای شخصیت در روانشناسی است که افراد را به نه تیپ شخصیتی دسته بندی میکند که هر تیپ نقاط قوت و ضعف خود را دارد. از طریق پاسخگویی به سوی سوالات تست شخصیت انیاگرام میتوانید شماره تیپ شخصیتی خود را پیدا کنید.
نحوه پاسخگویی و به تست شخصیت انیاگرام
در قسمت اول 60 سوال و در قسمت دوم 48 سوال میباشد. جهت مشخص شدن شماره هر تیپ ابتدا سری سوالات الف و ب و ج را پاسخ داده و پس از اتمام آن، هر سری از سوالات الف و ب یا ج که نمره بیشتری در آن بهدست آوردید به سری بعدی مربوط به خودش مراجعه کنید و سوالات آن گروه را جواب دهید.
برای مثال اگر در گروه الف تست شخصیت انیاگرام بیشترین امتیاز را کسب کردید به سوالات سری الف مراجعه کنید و به سوالات گروه الف (الف-1، الف-2، و الف-6) پاسخ دهید و پس از پاسخگویی به هر بخش، در هر کدام که امتیاز بیشتری به دست آوردید شماره تیپ شخصیتی شما همان میشود. مثلا اگر الف -6 بیشترین امتیاز را داشت، شماره تیپ شخصیتی شما در تست شخصیت انیاگرام 6 میباشد.
نحوه نمرهگذاری تست شخصیت انیاگرام
به هر عبارت در تست شخصیت انیاگرام با توجه به اینکه پاسختان بندرت، بعضی اوقات یا به کرات است نمره 0 یا 1 یا 2 بدهید.
بندرت:0 بعضی اوقات :1 کرات :2
تست شخصیت انیاگرام (سری سوالات الف):
- در تمام موقعیتها میدانم چه کاری باید انجام دهم.
- به نظر من گرفتن تصمیمات اخلاقی ساده ساده است.
- هنگام گرفتن تصمیمات اخلاقی مصالحه بیمورد است.
- من در رفتار با مردم خوب هستم.
- من ذاتا کمک کردن را دوست دارم.
- من با مجموعههای معین شده به راحتی کار میکنم.
- من مشکلات بسیاری با بایدها و نبایدها دارم.
- گاه آنچه باید انجام بدهم از اینکه چه احساسی دارم مهمتر است.
- زندگی سخت است.
- اختیارات برای من اهمیت دارد و باید به آنها از حالت معمول اهمیت بیشتری داد.
- من با غریزه ذاتی می دانم دیگران چه میخواهند.
- من عاشق شنیدن داستان زندگی مردم هستم.
- همراهان از مقصد برای من مهمترن هستند.
- خوب میدانم چگونه در دیگران احساس بی نظیر بودن را ایجاد کنم.
- بعضی اوقات احساس می کنم بیش از اینکه برای خودم کار انجام دهم برای دیگران فعالیت میکنم.
- بعضی اوقات کارهایی شیطانی انجام میدهم.
- همیشه دوستانم میتوانند روی من حساب کنند (من قابل اطمینان هستم).
- تا وقتی کاری تمام نرسیده به آن میچسبم.
- دیگران باید اعتماد مرا بدست آورند.
- من از تکیه کلام «آماده باش» خوشم میآید.
تست شخصیت انیاگرام (سری سوالات ب):
- من از پیچیدگی متنفرم.
- در یک جمع صبر میکنم تا کسی مرا برای صحبت کردن اتنخاب کند.
- دوست دارم قبل از این که کاری انجام دهم عمده اطلاعات مربوط به آن را داشته باشم.
- احساسات من از همه پاکتر است.
- تصمیم گیری برای من کار دشواری است و معمولا آن را به بعد موکول میکنم.
- خیلی دوست دارم به مناظر از دوردست نگاه کنم.
- خیلی برایم مهم نیست که با دیگران فرق داشته باشم یا خیر؟
- من زجر میکشم چون از دیگران حساس تر هستم.
- تنهایی برای من خیلی مهم است.
- من با امکانات کمتر از دیگران میتوانم زندگی کنم (قناعت).
- من تمام جوانب یک موقعیت را میبینم.
- من انسان فروتنی هستم و خیلی سخت میتوانم از خودم تعریف و تمجید کنم.
- من از اکثر دوستانم با حوصلهتر هستم.
- مردم مشکلاتشان را با من در میان میگذارند.
- من عاشق کتاب فروشیها و کتابخانهها هستم.
- نیازهای دیگران از نیازهای خودم مهتر است.
- ایدههای ذهنی من از نتایج بررسیها و مطالعات مهمتر هستند.
- عذاب کشیدن به خاطر خواستن زیبایی در همه چیز از اول عمر.
- دوست دارم با خودم خلوت کنم.
- بعضی اوقات احساس میکنم کمبودهایی دارم .
تست شخصیت انیاگرام (سری سوالات ج):
- دوست دارم دیگران را تحت فشار بگذارم تا ببینم قدرت فکر آنها چقدر است.
- همیشه جایگاه بالاتر برای من است .
- از اصطلاحات «کار را انجام بده» خوشم میآید.
- من یک رهبر ذاتی هستم.
- بدم نمیآید برای اینکه کارها انجام شوند پا روی حق دیگران بگذارم.
- دریک جمع کسی را که میخواهم با او صحبت کنم، انتخاب میکنم.
- من ذاتا انسان خوش بینی هستم.
- تنوع در زندگی را دوست دارم.
- بین آرامش و هیجان، هیجان را انتخاب میکنم.
- آستانه خستگی پایینی دارم، معمولا کاری میکنم که اتفاقات وقوع بپیوندد.
- من دارای انرژی بالایی هستم.
- من کار را دوست دارم و بعضی اوقات کار را به تفریح تبدیل میکنم.
- در مسابقات پیروز میشوم.
- میدانم چگونه جشن بگیرم.
- هر چیزی را همانطور که هست مطرح میکنم.
- عدالت و در عین حال انتقام هم برای من مهم است.
- ذاتا آدم توسری خوری هستم.
- آخرین کلمه ای که دوست دارم بی بخار بودن است.
- من از بسیاری از مردم بیشتر فعالیت کردمد و دوست دارم با همین عنوان شناخته شوم.
- لباس، شخصیت افراد را نشان نمیدهد ولی ظاهر افراد برای من مهم است.
حال به سری سوالات گروهی که در بالا امتیاز بیشتری در آن کسب کردید پاسخ دهید:
تست شخصیت انیاگرام (سری سوالات الف-1):
- من مهارت خاصی، در درست انجام دادن کارها دارم.
- از مصالحه خوشم میآید.
- «همیشه برای بهتر شدن راهی هست» تکیه کلام من است.
- کیفیت همیشه از کمیت بهتر است.
- ما باید پتانسیل درونی خود را افزایش دهیم.
- زندگی سخت است، باید تلاش خود را برای زندگی بهتر انجام دهیم.
- مردم باید بدانند سیستم (مجموعه کهکشانها و….) چگونه کار میکنند «خداوند را در جزییات جستجو کنید».
- من استعداد زیادی در مقایسه واقعیت با ایده آل دارم.
- من استعداد زیادی در ارزش گذاری موضوعات دارم.
- به نظر من باید هر کاری که انجام میدهیم به بهترین نحو باشد.
- سطح استاندارد در زندگی را برای خودم و دیگران بالا میدانم.
- وقتی میبینم مردم سطح استاندارد پایینی دارند و یا اصلا استانداردی برای خودشان ندارند عصبانی میشوم.
- مردم نیاز به نوعی محدوده اخلاقی دارند.
- بعضی اوقات کاری که باید انجام بدهیم برای من واضح تر از آن است که در حال انجام دادن هستم.
- من احساس پر قدرتی در خصوص مسیولیت اجتماعی و قوانین اجتماعی دارم.
- همیشه سعی میکنم بهترین کار را از خود به نمایش بگذارم و فکر میکنم دنیا جای بهتری باشد.
تست شخصیت انیاگرام (سری سوالات الف-2):
- من مهارت خاصی در برآورده کردن نیازهای دیگران دارم.
- من دوستان عالی و باورنکردنی زیادی دارم.
- من انسان قانعی هستم و به دیگران کمک میکنم تا به این موضوع واقف شوند.
- من ذاتا انسان فرهیختهای هستم.
- من در دادن بهترین هدیه به دیگران خوب عمل میکنم.
- عشق مهمترین موضوع در دنیا میباشد.
- دوست دارم نقاط قوت دیگران را به آنان بگویم و به آنها قوت قلب دهم.
- من از اینکه «انسان مردمی» هستم به خودم افتخار میکنم.
- من این قابلیت را دارم که نیازهای واقعی دیگران را ببینم، حتی وقتی خودشان نمیدانند.
- اگر بتوانم سعی میکنم نیازهای دیگران را برآورده سازم، فکر میکنم قناعت موضوع مهمی است پس به نیازهای خود توجهی نمی کنم.
- فکر میکنم روابط انسانها مهمترین موضوع در جهان میباشد و من ارتباطات زیادی دارم.
- دیگران ناخودآگاه هنگام رنج و ناراحتی به سمت من میآیند.
- من شنونده خوبی هستم.
- فکر میکنم با کمک به دیگران در رسیدن به آنچه در زندگی میخواهند، به سوی جلو حرکت میکنم.
- خیلی به شهرت اهمیت نمیدهم ولی وقتی ازمن قدردانی میشود، خوشم میآید.
- من سختکوش هستم.
تست شخصیت انیاگرام (سری سوالات الف-6):
- دوست دارم وکیل مدافع شیطان باشم چون باعث آشکار شدن واقعیت میشود.
- دیگران باید اعتماد مرا بدست آورند.
- من سنت های خانوادگی و قومی را دوست دارم و در آنها شرکت میکنم.
- من در کارهای گروهی خوب عمل میکنم.
- من بدترین دشمن خودم هستم.
- من به تجربه و استادی اعتقاد ندارم هر چند که میدانم خیلی مهم است.
- من به کارهایی که فعالیتهای آنها به خوبی تعریف شده باشد علاقه دارم و بخوبی از عهده آنها بر میآیم.
- من دوست باوفایی هستم.
- دوستان مورد اطمینان من برایم خیلی مهم هستند.
- خیلی مهم است که دوستان مورد اطمینان داشته باشم، چرا که به همه نمیتوان اعتماد کرد.
- دوست، مطبوعات و کارشناسان پزشکی هر کدام بخشی از موضوع را میگویند.
- بعضی اوقات خیلی سخت میتوانم فکر خود را جمع کنم.
- به نظر میرسد هر تصمیمی که میگیرم برایم دردسر درست میکند.
- فکرمیکنم زیادی نگرانم هستم.
- باید نگران بود چون در کارها نمیتوان به کسی اطمینان کرد.
- بعضی اوقات برای اینکه از استرس دور شوم، کاری که برایم نگران کنندهاست را انجام نمیدهم.
تست شخصیت انیاگرام (سری سوالات ب-4):
- من از نمایش درام خوشم میآید، وقتی زندگی به کمال برسد واقعا یک نمایش درام است.
- قابل اعتماد بودن برای من مهم است.
- ذوق و سلیقه در لباس پوشیدن، طرز رفتار، موزیک و هنر مهم است.
- برای من مهم نیست از جمعیت دور باشم.
- بعضی اوقات باید حس افسردگی خود را با دیگران در میان بگذارم.
- من عاشق خلاق بودن هستم و خلاقیت برای من مهم است.
- فکر میکنم احساسات من از تمام مردم دنیا قویتر است.
- من از بسیاری از مردم دنیا حساستر هستم و رنجهای بسیاری را تجربه کردهام.
- رنج ممکن است خیلی بدتر از آن چیزی باشد که به نظر میرسد، من زیبایی را دوست دارم.
- به نظر من بسیاری از مردم خیلی سطحی به زندگی نگاه میکنند.
- من میتوانم جایی که دیگران نمیتوانند زیبایی را ببینند، ببینم و این موضوع من را از دیگران متمایز میکند.
- احساس میکنم با مردم عادی فرق دارم.
- سلیقه من بسیار دقیقتر از دیگران است ومن زمینه هنر و سلیقه بالایی دارم.
- من بدلیل حساس بودنم به کرات در روابط با دیگران دچار مشکل شدهام.
- روابط من به خوبی شروع میشوند ولی کم کم مسایل کوچک پیش میآید که خوشایند نیست.
- من هیچ وقت رابطه ایده آل خود را پیدا نمیکنم.
تست شخصیت انیاگرام (سری سوالات ب-5):
- «منو تنها بگذارید» من تنهایی را دوست دارم.
- بعضی اوقات احساس میکنم نامریی هستم.
- ترجیح میدهم قبل از اینکه کاری انجام دهم، اطلاعات زیادی درباره آن داشته باشم.
- میتوانم با امکانات کمتری نسبت به دیگران به زندگی ادامه دهم.
- من بیشتر از خیلی افرا د منطقی به زندگی نگاه میکنم.
- دوست دارم ببینم چه اتفاقاتی در اطراف میافتد، خبرنگار خوبی میشوم.
- دوست دارم دانش خود را با دیگران در میان بگذارم.
- «من فکر می کنم، پس هستم» این حرف دکارت کاملا درست است.
- آنچه که فکر می کنم برای من مهم است.
- من بیشتر از دیگران به تنهایی نیاز دارم، زمانی برای فکر کردن به زندگی.
- من با قدرت به زندگی نگاه میکنم.
- من دقیقا متوجه میشوم که چه اتفاقاتی میافتد.
- فکر میکنم بیشتر نظاره گر امور هستم تا در آنها شرکت کنم.
- وقتی تنها هستم خیلی واضحتر و واقع بینانهتر از دیگران فکر میکنم.
- وقتی تصمیم میگیرم و یا قضاوت میکنم احساساتی میشوم.
- دوست دارم اتفاقات را قبل از اینکه بوقوع بپیوندد برنامه ریزی کنم و عکس العملهای ذهنم را تنظیم کنم.
تست شخصیت انیاگرام (سری سوالات ب-9):
- میتوانم کلیه جهات یک سوال را ببینم.
- هنگام بیان آنچه را که میخواهم به مشکل بر میخورم.
- به راحتی موضوعات را اولویت بندی میکنم.
- وقت تلف کردن برای من اهمیت ندارد.
- از ناسازگاری (تعارض) متنفرم.
- من با پشت گوش انداختن کارها مشکل دارم.
- من یک مذاکره کننده ذاتی هستم و می توانم آشتیگر خوبی باشم.
- من انسان خونسرد و آرامی هستم.
- من دیدگاه دیگران را متوجه میشوم و اگر خوب باشد، بر ایده خود پافشاری نمیکنم.
- وقتی میخواهم در کاری پیش قدم باشم مشکل پیدا میکنم و ترجیح میدهم با دیگران کار کنم.
- بعضی اوقات اهمیت زیادی به آنچه خودم میخواهم نمیدهم.
- کارها را به خوبی شروع میکنم ولی در نهایت کار دیگری را به پایان میرسانم.
- خیلی عصبانی نمیشوم و اگر عصبانی شوم نشان نمیدهم.
- بندرت پنهانی انتقام می گیرم.
- مردم بخاطر شخصیت دوست داشتنی من، از من خوششان میآید.
- انسان زورگویی نیستم.
تست شخصیت انیاگرام (سری سوالات ج-3):
- من عاشق موفقیت هستم، از شکست متنفرم و بندرت شکست میخورم.
- لباس شخصیت افراد را تعیین نمیکند ولی هنگام انتخاب ممکن است مهم باشد.
- از وقت تلف کردن متنفرم، من انسان مفیدی هستم.
- بسیاری از مردم نمیتوانند پابهپای من حرکت کنند من خیلی از امور را به سرانجام میرسانم.
- من به داشتن اهداف و تلاش برای رسیدن به اهداف اعتقاد دارم.
- دوست دارم به لحاظ سخت کوش بودن شناسایی شوم، پول هم خوب است.
- بعضی اوقات باید احساسات را کنار بگذارم و کارها را انجام دهم.
- من از شعار «همه آن چیزی که میتوانی باش» خوشم میآید.
- فکر میکنم موفقیت در هر کاری که انجام میگیرد مهم است.
- من سخت کار میکنم و از رقابت لذت میبرم.
- من فکر میکنم رقابت باعث تعیین بهترین است.
- من یک انسان مثبتی هستم با انرژی بسیار زیادی به سمت موفقیت حرکت میکنم.
- ممکن است بعضی اوقات خیلی سخت کار کنم ولی کمی استرس هم به کسی آسیب نمیرساند.
- موقعیت به سادگی بدست نمیآید و باید دوست داشته باشی که تلاش کنی تا موفق بشوی.
- من قوانین زندگی را تعیین نمیکنم ولی در بسیاری از آنها موفق میشوم.
- میتوانم باعث کارآیی یک سیستم شوم.
تست شخصیت انیاگرام (سری سوالات ج-7):
- من یک داستان گوی ذاتی هستم، صیقل دادن موضوعات حقیقت را آشکار تر میکند.
- من انسان انعطاف پذیری هستم و به سرعت به وضعیت قبل برمیگردم.
- من با عادت مشکل دارم مثل: شکلات، الکل، مواد مخدر و یا حتی ایدههای جدید. من هیجان و تنوع را دوست دارم.
- من میتوانم کار را به تفریح تبدیل کنم.
- من در شروع کردن کارها بهتر از تمام کردن آنها هستم.
- خیلی کم مثل من آدم پر انرژی و پرشور پیدا میشود.
- شوخ طبعی یکی از مهمترین بخشهای زندگی من است.
- خیلی از انسانها به اندازه من خوشحال نیستند.
- اگر درست به اشیا نگاه کنی متوجه میشوی که بالاخره بدرد خواهند خورد.
- مردم نباید روی موضوعات منفی تکیه کنند.
- من همیشه کارهای خیلی زیادی دارم که میتوانم انجام دهم، چرا مردم یکجا مینشینند و شکایت میکنند.
- البته که من هم مشکلاتی دارم ولی همیشه میتوانم راهی برای زندگی بهتر پیدا کنم.
- اگر کاری به نتیجه نرسید رهایش کن و کار دیگری انجام بده، خلاق باش.
- من در زندگی از تازگی هر چیز استقبال میکنم.
- وقتی کارهای قدیمی حوصله مرا سر میبرند دوست دارم کارهای جدید شروع کنم.
- نمیتوانم دلمرده بمانم باید برای کسانی که ناراحت هستند کاری انجام دهم.
تست شخصیت انیاگرام (سری سوالات ج-8):
- زندگی جنگ است، خوشحالم که قوی هستم.
- کمی فشار به دیگران وارد می آورم تا ببینم عکس العمل آنها چگونه است؟
- هر چیزی را همانطور که هست تعریف میکنم و به حاشیه نمیروم.
- دوست دارم که از قدرتم برای انجام کارها استفاده کنم.
- من یک رهبر ذاتی هستم.
- بعضی اوقات بدون اینکه بخواهم باعث رنجش دیگران میشوم.
- کلمه ای که اصلا خوشم نمی آید «بی عرضه» است.
- «کمترین فاصله بین دو نقطه یک خط راست است» از این جمله خوشم میآید.
- مردم باید قابل اطمینان و راستگو باشند و اهل گوشه و کنایه نباشند.
- فقط انجامش بده.
- بعضی اوقات مجبوری امور را بدست بگیری و کارها را انجام دهی.
- ناعدالتی بسیار زیادی است، مردم درستکار باید مسایل را شفاف کنند.
- من دوست دارم قبل از انجام کار دانش و اطلاعات کافی مربوط به آن کار را داشته باشم و بعد آن کار را انجام دهم.
- من دوست دارم برای مرتب کردن کارها تلاش مضاعفی کنم.
- وقتی که مطمین هستم که درست میگویم از حرف خود کوتاه نمیآیم.
- مردم میدانند که در مورد هر چیزی میتوانند روی من حساب کنند.
حال با توجه به شماره سری سوالاتی که در تست شخصیت انیاگرام بیشترین نمره را به دست آوردید تیپ شخصیت خود را در بین تیپهای نه گانه شخصیت انیاگرام پیدا کنید مثلا اگر الف-6 بیشترین امتیاز را داشت، شماره تیپ شخصیتی شما 6 میباشد.
منابع استفاده شده:
- مجله اینترنتی ستاره
- سایت اخبار روانشناسی سیامک نیوز
- ویکی پدیا
- کتاب سبز
- بیتوته
- بهداشت نیوز
منبع مطلب
(مرجع علوم بازرگانی و بازاریابی)
با سلام
ممنون بابت آزمون خوبی که گذاشتین. من خودم شخصا تست ها رو بررسی کردم که نتیجه آن با شخصیت من یکی بود. به نظر من هر کسی قبل از انجام هر کاری در هر زمینه ایی بایستی خودشناسی اش را تقویت کند.
با سلام و درود ممنون از محتوای مفیدی که درون وب سایت قرار میدین موفق باشین
عالییییییییییییییییی
سلام.واقعا وبسایت خوبی
دارید
سلام آیا استفاده ااز مطالب با ذکر منبع مجاز است؟
سلام. با ذکر منبع و درج لینک در متن ایرادی نداره.